preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Mato Lovrak" Nova Gradiška

Login
Osobna karta škole

Sandučić povjerenja

Društvene mreže


Školska knjižnica

Radovi mladih novinara

UDŽBENICI

RED BUTTON

Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

CARNet
Glazbeni odjel

Ja i sva moja lica

Školska prehrana

Nove rubrike

Logo naše škole

Korisno

Priloženi dokumenti:
opcinaGrad.ppsx

Skole.hr
Brojač posjeta
Ispis statistike od 22. 1. 2010.

Ukupno: 942372
Ovaj mjesec: 3313
Danas: 45
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Kako nastaju krušni proizvodi
Autor: Ivana Franić Galik, 27. 10. 2015.

U ponedjeljak, 26. listopada učenici 1.a i 2.b razreda sa svojim učiteljicama Katarinom Šen i Željkom Trlin  bili su gosti u Pekarnici „Capan“. Cilj posjeta je bio upoznati učenike s procesom nastajanja kruha i ostalih pekarskih proizvoda te upoznati zanimanje pekara.

 


Djelatnici pekarnice su učenicima pokazali različite strojeve koji se koriste za miješanje i oblikovanje tijesta te peći u kojima se peku kruh, peciva i drugi proizvodi. Imali su priliku vidjeti kako jedan djelatnik vješto i brzo pravi burek, razvlači i mota tijesto. Učenici su se i sami okušali u pravljenju lisnatog tijesta s čokoladom. Marljivo su svojim rukama mijesili tijesto i trudili se da što bolje izgleda.
Zaključili su da je zanimanje pekara naporno i teško, ali ujedno i lijepo jer se njihovi proizvodi svakodnevno nalaze na stolovima mnogih obitelji. Na kraju su uživali kušajući mirisne i ukusne krušne  proizvode.
Vlasniku pekarnice i svim djelatnicima zahvaljujemo na srdačnom dočeku!


Tekst: Ivana Franić Galik, učiteljica
Foto: Katarina Šen, učiteljica





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju